A Christmas Quiz (List-cember #6)

We are less than a week away from Christmas, which means that most schools are closing for winter break.To celebrate that, I thought I’d take us back to school for a minute for a little Christmas quiz.

I invited/politely forced my sister and two cousins to participate in a friendly Christmas themed quiz in order to win bragging rights and familial pride. What started as a cordial match quickly became a heated quest for Christmas glory.

Here were the results:

1) What kind of Christmas does Elvis Presley sing about?

Answer: Blue

Natalee: (singing) Bluuuuuuuee…Christmas without you….

Amanda: Wait, should I give a different kind of answer? I’m going to say he’s devastated by the thought of his loved one not going to be with him on Christmas. So that’s my word. Devastated.

Cory: Maybe he just likes blue Christmas lights.

Point awarded to Natalee. 

.

2) What is the name of the Grinch’s dog in the movie How the Grinch Stole Christmas?

Answer: Max

Amanda: I know! I know!! MAX!

Point awarded to Amanda.

.

3) In which century was the Christmas tree first used?

Answer: 16th century

Natalee: The 1300’s! So, the 14th century.

Cory: 16th.

Amanda: I’m going to say the 18th century.

Me: It’s the 16th.

Cory: HA HA.

Amanda: Okay, now it’s on.

Point awarded to Cory.

.

4) What is the name of Rudolph’s dad?

Answer: Donner

Natalee: Ugh, I know his girlfriend’s name.

Amanda: Oh my gosh. You can totally–

Natalee: –Prancer! Wait, no.

Amanda: No, they said it in Rudolph the Red Nosed Reindeer when they introduce the mom and dad.

Natalee: He’s one of the reindeer.

Cory: I feel like it’s something really bland like…Steve.

Me: Yes, Steve the reindeer.

Amanda: I’m gonna say Donner.

Natalee: Damnit, that’s right.

Cory: Dancer, Prancer, Donner, Comet? Is Comet the father?

Me: It’s Donner.

Amanda: YESSS!!!!

Natalee: I knew it right after you said it.

Point awarded to Amanda

.

5) What is the best selling Christmas song ever? 

Answer: “White Christmas” by Bing Crosby

Natalee: Mariah Carey, All I Want for Christmas is You.

Amanda: *shakes head* I’ve heard this before. I heard it on KOST 103.5. It’s not Mariah and it’s not White Christmas, but that was everyone’s guess.

Cory: (singing) Feliz Navidad.

Amanda: I’m gonna go with Jingle Bells. 

Me: It was White Christmas.

Amanda: Damnit! You know, maybe that’s why I immediately thought of White Christmas…because it was the right guess.

No point awarded. 

.

6) In Home Alone, where are the McCallister’s going on vacation when they leave Kevin behind?

Answer: Paris. 

Natalee, Cory & Amanda: In which one?

Me: The first one.

Natalee: Europe! Um….we just watched this. France?

Cory: Where did they go in the first one? I know in the second one they go to Florida.

Amanda: Dangit, I was thinking Florida.

Cory: Well she takes the bus with that guy to find him and they’re in the snow…Canada?

Amanda: Niagara Falls?

Me: It was Paris.

Natalee: YES!!!

Point awarded to Natalee.

.

7) What well-known Christmas carol became the first song ever broadcast from space in 1965?

Answer: Jingle Bells

Natalee: (singing) Here comes Santa Claus, here comes Santa Claus right down Santa Clause Lane.

Cory: It’s Jingle Bells.

Amanda: Oh Holy Night.

Point awarded to Cory. 

.

8) What Christmas beverage is also known as “milk punch”?

Answer: Eggnog.

Cory (before I even finish the question): Eggnog.

Me: That’s correct.

Natalee: Hey! Wait until the question is complete.

Cory: I’m sorry, there’s just no other Christmas beverage.

Amanda: Yeah there is. There’s cider.

Natalee: There’s peppermint shit.

Cory: It’s eggnog.

Point awarded to Cory. 

.

9) In the early 1800’s, the first gingerbread houses were reportedly inspired by what famous fairy tale?

Answer: Hansel & Gretel

Natalee: Shrek! I mean, no.

Amanda: She said Shrek. She commits to Shrek!

Natalee: I was thinking of the gingerbread man!

Amanda: I’m gonna go with Hansel & Gretel.

Cory: Alice in Wonderland.

Natalee: Goldilocks & the Three Bears.

Point awarded to Amanda.

.

10) Which one of Santa’s reindeer has the same name as another holiday mascot?

Answer: Cupid

Cory: Cupid.

Me: That’s correct.

Natalee: That was so fast. I was only on Vixen in the song.

Point awarded to Cory. 

.

11) In the movie Elf, what was the first rule of The Code of Elves?

Answer: Treat every day like Christmas

Cory: Treat every day as Christmas.

Me: *nods*

Amanda: DAMNIT CORY.

Natalee: OH MY GOSH.

Me: Cory is coming in and slaughtering you guys.

Point awarded to Cory.

.

12) How many gifts in total were given in “The Twelve Days of Christmas” song?

Answer: 364

Natalee: Ugh, this is math.

Me: NO CALCULATORS.

*Amanda, Cory & Natalee start mumbling as they do mental math*

Natalee: 76!

Cory: 78.

Amanda: I think…120?

Me: Amanda is the closest. Remember each day they get all the gifts from the previous days as well.

*a collective nod*

Me: So Amanda gets the point.

*Amanda smiles while Natalee and Cory nod a little bitterly*

Point awarded to Amanda.

.

13) In the movie A Christmas Story, what was the name of the neighbors’ whose dog ate the Christmas turkey?

Answer: The Bumpuses

Natalee: Oh shit.

Amanda: I’m going to go with a classic…

Natalee: The Chungs.

Amanda: A classic…Max.

Cory: Steve.

Me: It was the Bumpuses.

Natalee: So I was the closest.

Me: Absolutely not.

No point awarded.

.

14) On average, what day do most Americans put up their Christmas trees?

Answer: The weekend after Thanksgiving

Natalee: The day after Thanksgiving.

Amanda: The Sunday after Thanksgiving.

Me: You guys can both be right.

Point awarded to Amanda & Natalee.

.

15) On average, what day do most Europeans put up their Christmas trees?

Answer: Christmas Eve.

Natalee: Christmas Eve.

Cory: First week of December.

Amanda: Two weeks before.

Point awarded to Natalee. 

.

16) What does Clarence get for accomplishing his task in It’s a Wonderful Life?

Answer: Wings

Cory: A new show.

Natalee: His life back.

Amanda: He becomes a better person.

Me: He gets his wings, y’all. Clarence is the angel.

Amanda: And with his wings he becomes a better person.

Natalee: Well I was right about the actual man, he does get his life back.

No point awarded.

.

17) Which company was the first to use Santa in an advertisement?

Answer: Coca Cola

Amanda: COCA COLA!!!

Natalee: Oh my gosh. That came out of nowhere.

Amanda: I know this, well, because I just do.

Point awarded to Amanda. 

.

Final Score

Amanda: 6

Cory: 5

Natalee: 4

.

Congratulations to Amanda for being crowned this year’s Christmas Quiz winner!

If you are interested in Christmas trivia, I found these questions (and more) here, here and here. 


 

Check out more List-cember posts here. 

13 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s